ליעד חי פיננסים בע"מ נ' סוקמנסקי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום חדרה
22850-12-09
6.5.2010
בפני :
קרן מרגולין-פלדמן

- נגד -
:
ליעד חי פיננסים בע"מ
:
1. מרק סוקמנסקי
2. ליליה סוקמנסקי

החלטה

החלטה

בפניי התנגדות לביצוע שטרות. ההתנגדות הוגשה מטעם החייבים 1 ו- 2 בתיק ההוצל"פ, ותצהיר נחתם ע"י החייב 1, הוא המבקש 1 כאן, בשם שניהם.

המבקש 1 לא התייצב לדיון ולטענת המבקשת שהתייצבה, לא יכול היה להתייצב מפאת מצבו הרפואי. אישור רפואי לא הוצג.

עם זאת, הצהירה המבקשת כי כל העובדות שבתצהיר ידועות לה מידיעה אישית, בנוסף על אלו הצהירה שהחתימה על גבי השטרות נשוא התיק, היא חתימת המושך, היא חתימתה.

לגופם של דברים, טענו המבקשים כי השיקים נשוא התיק נמסרו להבטחת תמורה עבור סחורה שלטענתם לא סופקה לה, בניגוד להסכמת הצדדים לעיסקת היסוד.

במהלך החקירה התברר כי עיסקת היסוד, לטענת המבקשים, נערכה לכאורה בין המבקשים לבין חב' היידור ביטחון בע"מ, חברה בבעלות ובניהול בתם, הגב' לאה סוקמנסקי.

עובדה זו מן הראוי היה לחשוף בתצהיר ומשהתבררה במהלך הדיון, מעלה סימני שאלה בנוגע לגירסת ההגנה כולה.

סימן שאלה נוסף עולה מגירסאות סותרות שעלו בנוגע למהות הסחורה שלטענת המבקשים אמורה היתה חב' היידור לספק להם. בעוד בתצהיר צויין כי מדובר בדלתות וארון (2 דלתות) הרי שבחקירה טענה המבקשת כי מדובר ב- 5 דלתות פנים וארון, ו-ממב/1 ומב/2 עולה כי לכאורה מדובר ברכישה של 5 דלתות פנים וארון שתי דלתות, כפי שטענה המבקשת בעדותה היום. תרצה לומר מדובר בגירסה שונה או תרצה לומר מדובר בגירסה אחת שפורטה מעבר לפירוט שבתצהיר, במהלך החקירה היום.

כך או אחרת, נראה לכאורה כי הגירסה שבתצהיר אינה מלאה כנדרש והחקירה היום מעלה סימני שאלה בנוגע לנכונותה.

במהלך הדיון בהתנגדות לביצוע שטר, המתנהל כדיון בבקשת רשות להתגונן, אין ביהמ"ש בוחן את מהימנות העדים או את אמיתות הגירסה, והוא יוצא מנקודת הנחה שגירסת המבקש אם לא קרסה תחתיה במהלך החקירה, היא הגירסה הנכונה ואם יש בה כדי להוות הגנה כנגד השטרות ולו גם בדוחק, יתן ביהמ"ש את הרשות להתגונן.

אשר על כן, משנראה כי יש בטענות ההגנה, ככל שיש בהן ממש, משום הגנה ראויה כנגד הצד הקרוב לשטר, ונוכח ההלכה הקובעת כי בשלב זה של הדיון לא יבחן ביהמ"ש האם מדובר באחיזה כשורה של התובע עפ"י השטר אם לאו, מקום שמדובר בצד שאיננו צד הקרוב לשטר, אני רואה לנכון לתת למבקשת את הרשות להתגונן.

באשר למבקש 1 ומשנראה על פניו כי זה כלל אינו חתום על-גבי השטר, אני רואה לנכון ליתן גם לו את הרשות להתגונן.

הוצאת הישיבה היום בסך 2,000 ₪ ומע"מ כדין - יושתו בהתאם לתוצאות בתיק העיקרי.

תשומת לב המשיבה (הזוכה) לכך שעליה לשלם את הפרשי האגרה הנוגעים לפתיחת התיק בביהמ"ש, ככל שקיימים.

התיק יועבר למחלקת המנ"ת, ע"מ שיינותב לשופט וייקבע לדיון.

ההליכים בתיק ההוצל"פ כנגד המבקשים כאן, מעוכבים כולם והמזכירות תעביר החלטה זו ללשכת ההוצל"פ בעפולה - לשם יישומה.

ניתנה והודעה היום כ"ב אייר תש"ע, 06/05/2010 במעמד הנוכחים.

קרן מרגולין-פלדמן, רשמת

הוקלד על ידי: צהלה חומרי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>